Kurkuma pasta met kabeljauw
45 Min
2 Porties
Introductie
Vis eens op een andere manier klaargemaakt!
Bereidingswijze
Maak eerst de visbouillon: Giet wat water in een pannetje zodat de vis net onder staat. Doe hier de viskruiden, 1tl kurkuma en 1 groentebouillonblokje in.
Breng de bouillon aan de kook, doe de vis erbij en zet om een matig vuur zodat de bouillon net niet kookt, maar het water zachtjes golft. Laat de vis 10min verder pocheren.
Zet 2 pannetjes op het vuur met water, eentje voor de pasta en eentje voor de prei, breng aan de kook.
Snij de prei in kleine ringen, voeg deze toe aan het kokend water en laat 10min koken.
Voeg ook de pasta toe aan het ander pannetje en laat vervolgens 8 min koken.
Wanneer de prei gaar gekookt is, giet je deze af en bewaar je 350ml kookvocht. Giet ook de vis af (dit kookvocht mag weg)
Maak een witte roux met het kookvocht van de prei, boter en bloem.
Neem een koekenpan en bak de prei droog samen met de vis. Voeg hier de roux aan toe samen met de pasta wanneer gaar. Kruid verder af met de overige kruiden.
Meng goed en voeg evt. naar smaak nog peper en zout toe.
Ingrediënten
250g kabeljauwfilet
150g kurkuma en maanzaad pasta
500g prei
15g Becel light vloeibaar
20g bloem
350ml kookvocht van de prei
2 groentebouillonblokjes
3tl kurkuma poeder
3tl curry poeder
1tl viskruiden
peper en zout naar smaak