Grieks Stoofvlees
10min koken - 2uur op het vuur
4 personen
Introductie
Giouvetsi
Bereidingswijze
Laat een braadpan goed heet worden en laat er de boter in smelten. Versnij intussen het vlees in blokjes van +/- 2 cm. Snipper de ui fijn en pers de look. Hou 1 lookteentje volledig en steek daarin de kruidnagels.
Verwarm de pot waarin je het gerecht gaat klaarmaken.
Voeg wat olijfolie toe en stoof de ui en de look intussen glazig.
Bak het vlees in de hete braadpan. Bak het vlees niet door, het is de bedoeling dat je het vlees gewoon rondom korst.
Kruid het vlees goed af met peper en zout en voeg het toe aan de pot met de ui en de look.
Voeg de tomatenpuree, roer goed om en laat ongeveer 1 minuut meebakken.
Voeg de lamsfond toe en het blik gepelde tomaten. Voeg de kruiden toe aan de saus: laurier, kaneel, peper en zout.
Laat het stoofpotje 2uur sudderen op matig vuur.
Kook de orzo volgens verpakking. Voeg deze bij het stoofpotje toe na +/- 2 uur, je kan de orzo ook gewoon apart koken in water.
Voeg de permezaanse kaas en enkele kertomaatjes toe.
Ingrediënten
800 g à 1 kg runds mager stoofvlees
70 g tomatenpuree
400 g tomaat in blik
40cl lamsfond
300g orzo (Griekse Pasta)
100g parmezaanse kaas
2 dikke uien
3 grote teentjes look
1 el olijfolie
1 el vloeibare boter
Peper en zout
4 kruidnagels
4 laurierblad
1 tl kaneelpoeder
extra optioneel: enkele kerstomaatjes