top of page

Grieks Stoofvlees

10min koken - 2uur op het vuur

4 personen

Introductie

Giouvetsi

Grieks Stoofvlees

Bereidingswijze

  • Laat een braadpan goed heet worden en laat er de boter in smelten. Versnij intussen het vlees in blokjes van +/- 2 cm. Snipper de ui fijn en pers de look. Hou 1 lookteentje volledig en steek daarin de kruidnagels.

  • Verwarm de pot waarin je het gerecht gaat klaarmaken.

  • Voeg wat olijfolie toe en stoof de ui en de look intussen glazig.

  • Bak het vlees in de hete braadpan. Bak het vlees niet door, het is de bedoeling dat je het vlees gewoon rondom korst.

  • Kruid het vlees goed af met peper en zout en voeg het toe aan de pot met de ui en de look.

  • Voeg de tomatenpuree, roer goed om en laat ongeveer 1 minuut meebakken.

  • Voeg de lamsfond toe en het blik gepelde tomaten. Voeg de kruiden toe aan de saus: laurier, kaneel, peper en zout.

  • Laat het stoofpotje 2uur sudderen op matig vuur.

  • Kook de orzo volgens verpakking. Voeg deze bij het stoofpotje toe na +/- 2 uur, je kan de orzo ook gewoon apart koken in water.

  • Voeg de permezaanse kaas en enkele kertomaatjes toe.

Ingrediënten

  • 800 g à 1 kg runds mager stoofvlees 

  • 70 g tomatenpuree

  • 400 g tomaat in blik 

  • 40cl lamsfond

  • 300g orzo (Griekse Pasta)

  • 100g parmezaanse kaas

  • 2 dikke uien

  • 3 grote teentjes look

  • 1 el olijfolie

  • 1 el vloeibare boter

  • Peper en zout

  • 4 kruidnagels

  • 4 laurierblad

  • 1 tl kaneelpoeder

  • extra optioneel: enkele kerstomaatjes

bottom of page