top of page

Andijviestamppot met spekjes

30 Min

2 Porties

Introductie

Snelle stamppot met spekjes

Andijviestamppot met spekjes

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook deze gaar in 20minuten in kokend water met wat zout. 

  2. Bak ondertussen de spekjes en de fijn gesneden ui in een droge koekenpan zonder boter.

  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper. Voeg de melk en wat vloeibare boter toe. Kruid deze af met peper en zout 

  4. Kook de andijvie 10min in kokend water. Knijp deze goed uit en meng deze beetje bij beetje door de purree. Laat nog een paar min zachtjes door verwarmen zodat de andijvie wat slinkt. 

  5. Schep als laatste de spekjes over de stamppot heen.

Ingrediënten

  • 500g kruimige aardappels (bloemige)

  • 400g andijvie

  • 250g magere spekblokjes

  • 1 ui

  • 100 ml melk

  • Vloeibare boter

  • Peper en zout

bottom of page